Tisdag på förskolan

Nu är veckan igång igen och vi har varit på förskolan idag på förmiddagen. Vi var med 4-åringarna idag och nu börjar vi känna igen många av de saker de gör och vilka rutiner de har. Barnen är glada då vi kommer och de flesta vinkar till oss och säger ”good morning”. Lärarna är noga med att barnen ska hälsa på de vuxna och varandra. Barnen tilltalar lärarna med ”Teacher XX” hela tiden och även lärarna tilltalar varandra med Teacher. Vi mötte ”våra 4-åringar” på nedervåningen då vi kom, och de bar sina stora ryggsäckar uppför trappan 🙂 Som jag skrev tidigare så har de mycket saker med sig i ryggsäcken varje dag, tandborste+tandkräm, snackbox, handduk/ombyte och vattenflaska. De har även sina egna myggmedel på förskolan, som de får ta på varje dag. Läraren väntar en stund och fler barn kommer in i klassrummet. Efter en stund så säger hon ”nu börjar vi lektionen”. Det är fascinerande att tänka att det är 4-åringar som sitter tysta i sina bänkar och väntar tålmodigt på att lektionen ska börja. Idag ska barnen rita K på ett papper, som de sedan ska limma ris på. Några barn ritar ett K snabbt. Då får de sedan limma på ris och då de är färdiga går de fram till läraren som sitter vid sitt lilla skrivbord och lämnar in sitt arbete. De barn som har gjort det bra får en high five och en positiv kommentar. Ett barn har svårt att få till K:et. Hen försöker några gånger och går fram och visar läraren som inte tycker att det duger och hen får göra om. Tillslut hjälper läraren till och hen får då också limma och sätta ris på K:et.

Det andra de gör idag är att de ska klippa. Det är papper med streckade linjer och de ska träna på att klippa rakt. Läraren berättar för oss att det är viktigt att de lär sig klippa då de ska vidare till nästa års klass, femåringarna. Efter detta får de leka, halva gruppen med slime och halva gruppen med ”line connectors”. Det är väldigt lugnt i klassrummet, ett barn får en tillsägelse då hen att gjort något läraren inte gillade men det märkte inte vi.

Efter förskolan köpte vi lunch och tog med oss till lägenheten, sen skrev vi rent dagens anteckningar och jobbade med uppsatsen. Imorgon ska vi till förskolan igen, inte många dagar kvar nu så det gäller att vi tar vara på dessa! 🙂

 

 

 

Lämna en kommentar