En härlig helg och en ny vecka

Helgen tillbringade vi på Bintan Lagoon Resort, en härlig plats norr på ön Bintan som tillhör Riau archipelago i Indonesien. Båtresan från Tanah Merah i Singapore till Bintan Lagoon Resorts egna hamn tog 1 timme och en kvart. Vi har njutit av sol och bad, god mat och lite indonesisk kultur i form av dans- och musikunderhållning. Vi låter bilderna tala för sig 🙂 Vi kom tillbaka till Singapore sent i går kväll.

I dag var vi på förskolan på förmiddagen. Vi kommer fokusera mest på 4-åringarna nu sista veckan, för att ha så många observationer som möjligt av dom. I dag fick vi se flera bra exempel på hur de jobbar integrerad med matematik på förskolan. Ett exempel är när läraren frågade barnen vad de gjorde i helgen. En flicka berättade att hon var på supermarkedet och köpte jordgubbar. Läraren frågade hur många jordgubbar hon köpte och flickan svarade att hon köpte 4 jordgubbar. Läraren visade med fingrarna 1 – 2 – 3 – 4 jordgubbar. Vi fick också se när barnen hade mandarinlektion. Barnen lär bl.a. siffror på mandarin, läraren skrev olika tecken för siffrorna 1 – 8 på vita tavlan.

När vi kom hem från förskolan åt vi lunch, sen skrev vi rent våra anteckningar och jobbade med uppsatsen några timmar. Efter lite bad och relax åkte vi in till stan och åt middag på en japansk vegetarisk restaurant, gott 😀 Nu är klockan närmare 23 här i Singapore och det är dags att sova, god natt!

 

Lämna en kommentar