Sista fredagen

Idag är det sista dagen vi går till förskolan. Vi är med 4-åringarna. De börjar som vanligt med att gå igenom dagens datum och veckodag. Sedan påminner läraren om att det är ”World Book Day” på måndag. Då ska alltså barnen få ta med sig varsin bok och klä ut sig till sin favoritkaraktär. Flera barn säger att de ska klä ut sig till Elsa i Frost. Ett barn säger att han ska ha kaninöron. Då läraren frågar vad barnet ska klä ut sig till för karaktär svarar han brandman. Läraren skrattar och säger hjärtligt; ”en brandman kan inte ha kaninöron!” Alla barnen skrattar sedan. De får sedan sin siffra för att veta vilken ordning i ledet de ska stå i idag, men denna gången målar läraren med en rosa markörpenna på armen istället för att sätta på en papperslapp. Sedan har de en kort mandarinlektion, då de först går igenom vad vi tror är siffror på vita tavlan för att sedan arbeta i sina arbetsböcker på mandarin. Sen är det dags för fotografering, barnen får ställa sig i nummerordning och gå nerför trappan och ut på gården. Barnen fotograferas en och en med en lapp med ett ord på. De ska sätta ihop bilderna och sedan göra en överraskning för sina mammor då det snart är morsdag.

Snart är det dags att duscha för 4-åringarna och vi börjar gå runt och tacka för oss då det är sista dagen. Det är lite vemodigt att lämna förskolan då vi har varit där så länge nu och börjar lära känna både barnen och de vuxna. Efter avskedskramar och ett avslutande samtal med vår kontaktperson så går vi hem från förskolan och skriver rent dagens anteckningar.

Efter ett dopp i poolen så gör vi oss iordning för att åka in till stan. Tyvärr börjar det spöregna men vi går ut ändå och försöker skydda oss under Britts lilla paraply. Det går sådär och vi blir ganska blöta. Vi fortsätter dock och kommer tillslut fram till Raffles hotell och går till baren bredvid som heter Long Bar där vi dricker den berömda drinken Singapore sling. Den är väldigt god och väldigt dyr 😉 Men vi är glada att vi gick dit och testade den.

Imorgon ska vi till Botaniska trädgården bl.a., det ska bli skoj! 🙂

 

 

Lämna en kommentar