Mitt i veckan

I dag kom vi lite senare till förskolan, vid 10 ungefär. Det är två grupper som vi får observera på förskolan, en grupp 4-åringar och en grupp 6-åringar. I dag började vi med att observera 4-åringarna. De hade mandarinlektion med en kinesisk lärare när vi kom. När den var slut tog engelskaläraren (huvudläraren) över. Då fick barnen jobba med att skapa traditionella indonesiska vävda mattor, fast i papper. Förskolan jobbar med ett nytt land varje månad och nu i april är det alltså Indonesien de jobbar med. Läraren hadde förberett färdigklippta papper och remsor. Ett barn sa att hen ville ha rosa. Då svarade läraren “If you choose you loose” följt av “ni får inte välja färger”!

När 4-årsgruppen började göra sig klara till lunch gick vi in i 6-åringarnas klassrum. Läraren höll på att återkoppla till gårdagen då de hade jobbat med sobanudlar. Tidigare i dag hade de också smakat på sobanudlar. Läraren frågade ett barn “hur många gånger har du smakat på det?” och då barnet svarade “10 gånger” utropade läraren glatt förvånat “10 gånger!” och höll upp 10 fingrar. Läraren förklarade att om man har ätit sobanudlar endast en gång var det första gången i dag, om man har smakat sobanudlar två gånger var det andra gången i dag och så vidare.

Lektionen fortsatte med non-standard measurement. Ett barn fick mäta överkanten på whiteboarden med en markörpenna, tavlan är nästan 8 markörpennor lång. Ett annat barn fick istället mäta med en leksaksbil och tavlan är 18 leksaksbilar (just den leksaksbilen) lång. Läraren förklarade att non-standard measurement ger olika resultat beroende på vad man mäter med. När även 6-årsgruppen började göra sig klara till lunch gick vi ”hem” till vår härliga lägenhet 🙂

Vi åt lunch (rester från gårdagens lunch på Greendot 🙂 innan vi satte oss för att skriva rent våra anteckningar med mera. Sen blev det ett dopp i poolen efterföljd av middag på Prata Wala, en indisk restaurang på vårt närmaste köpcenter NEX.

IMG_20180411_120600.jpg

 

 

 

 

Lämna en kommentar